• Alper Boler Design Studio
  • Alper Boler Studio

© 2017 by AlperBolerStudio

Mill Valley, CA

nef

This video gaming room designed for Istanbul developer Nef’s 163 residential tower synthesizes three concepts: bleachers---tiered benches that can be pulled out while in use and nested for storage---where spectators gather to watch sports matches; the Victorian gentleman’s library, an escape from the banal world through intellect and imagination, often symbolized by the tufted leather Chesterfield sofa; and, finally, the padded walls of an insane asylum. With the benches closed and nested into a roomwide sofa, the space converts to use for more athletic games like Wii or Xbox, while pulled outwards to varying degrees, they form long divans at different heights on which players may sit and guests may lounge.

1/4

video gaming room